С любими евъргрийни хор „Добруджански звуци” ще отбележи Световния ден на хоровото изкуство

С музикално матине с обичани от всички песни на „Щурците”, Тоника СВ, Бийтълс и много други, хор „Добруджански звуци” ще отбележи 11 декември – Деня на хоровото изкуство. Това разкри пред Добрич онлайн диригентът на хора Елвира Пастърмаджиева.

С любими евъргрийни хор „Добруджански звуци” ще отбележи Световния ден на хоровото изкуство

„На 11 декември е Международния ден на хоровото изкуство и ние винаги празнуваме с концерт, отразяваме празника музикално. За нас е много хубав момент в това трудно време да можем да развеселим и зарадваме нашата публика с една приятна музика. Концертът е посветен на евъргрийните  и на българските шлагери. Ще избягаме малко от класиката” – сподели тя. 



Всички произведения, които ще бъдат изпълнени са познати и обичани.  Ще бъдат представени песни от българската класика и от световната. „Имаме две китки, едната от песни на „Щурците” и песни на „Тоника СВ”. Те са направени от диригента и композитор Красен Иванов, който ги направи за неговия хор и ги подари на нашия. Ще минем през български дуети, ще изпълним „Детски спомен”, „Обич моя” на Йорданка Христова, „Високо” на Формация Студио Балкантон, ще минем през Бийтълс, Куин, „Дилайла” на Том Джоунс. Ще завършим с песента „За старата любов” на Тоника СВ и „Отново е Коледа” на Борис Карадимчев.  Няма изпълнение, което да не е познато на всички любители на музиката” – сподели още Пастърмаджиева. 

Тя допълни, че в този концерт музикантите „ще избягат” от хоровата част и ще наблегнат на соловите изпълнения. „Интересното ще е, че ще има нови солисти – от хора ще излязат певци, които досега не са се престрашавали. Убедена съм, че ще се справят добре, със сърце и любов към пеенето” – каза диригентът. 

Концертът ще се състои на 11 декември, от 11 часа в Концертната зала „Нели Божкова” в Добрич. 

„Мога обещая, че ще бъде много приятно, зареждащо за коледните празници и очаквам да имаме публика” – каза в заключение Елвира Пастърмаджиева.