Благотворителната кампания"Да протегнем на Алекс ръка!"

Благотворителната кампания "Да протегнем на Алекс ръка!" бепредставена на Европейския доброволчески тур. Той се проведе от 24 до 26ноември в НДК в София.

Благотворителната кампания"Да протегнем на Алекс ръка!"

Участници от Добричка област в инициативите чрез Европа Директно Добричбяха Галина Николова - доброволец на сдружение "Ръка за таланта",което реализира кампанията, и Явор Алексиев - координатор "Проекти" на офиса на Европа Директно в Каварна.

 

Презентацията на кампанията за 5-годишнатаАлександра Маркова, която предизвика голям интерес сред присъстващите, бенаправена от Галина Николова през втория ден - 25 декември. Тя разказа заблаготворителните инициативи, за набраните средства, за звездите и обикновенитехора, които са протегнали ръка на Алекс, за това с какво е уникална кампанията.Споделих, че на практика чрез кампанията "Да протегнем на Алексръка!" звездите станаха доброволци, разказа Николова.

 

България беше 26-тата държава на картата на тура, който се провежда във всяка държава-членка наЕвропейския съюз, съобщиха от Европа Директно Добрич. Домакин на тридневнотосъбитие бе Националният координиращ орган на Европейската година надоброволчеството в България - Министерството на културата, а съорганизаториосвен Представителството на Европейската комисия Министерство на образованието,младежта и науката и Министерството на труда и социалната политика.

 

По време на тура се представиха резултатите от дейностите и кампаниитена различни доброволчески организации през 2011 г. Турнето даде възможност надоброволци и организации, работещи с доброволци, да разкажат за постижениятаси, да направят демонстрации на живо, да се срещнат и да повишат осведоменосттана посетителите относно доброволчеството.

 

Комисар Кристалина Георгиева направи презентация за политиката на ЕС захуманитарна помощ и реакция при кризи и участва в среща-дискусия с европейскитеинформационни мрежи и доброволците в комуникационните им дейности. Тя връчисертификати на младежите от Team Europe Junior /младежки Екип Европа/, коитоактивно участват в комуникационната дейност на Представителството наЕвропейската комисия в България.