При засилени мерки за сигурност пристигнаха бюлетините за втори тур на изборите за президент и вицепрезидент

По график утре – 19.11.2021 г., изборните книжа ще бъдат раздадени на общините

При засилени мерки за сигурност пристигнаха бюлетините за втори тур на изборите за президент и вицепрезидент

При засилени мерки за сигурност пристигнаха бюлетините за втори тур на изборите за президент и вицепрезидент, които трябва да се произведат на 21 ноември 2021 г. Представители на Районна избирателна комисия и главният секретар на Областна администрация присъстваха на бюлетините, които се съхраняват в охранявано помещение. Утре – 19.11.2021 г., заедно с другите изборни книжа те ще бъдат раздадени на общините. Общият брой на доставените бюлетини за област Добрич е 181 хиляди.



 

По повод съставяне на избирателните списъци за гласуване на лица с трайни увреждания Централната избирателна комисия уведоми, че в избирателните списъци за гласуване на лица с трайни увреждания в новия избор за президент и вицепрезидент на републиката се включват всички избиратели от избирателния списък за изборите на 14 ноември 2021 г., като се заличават имената на тези лица, които са загубили избирателните си права.

От ЦИК обръщат внимание, че не е предвиден ред за подаване на нови заявления от лица с трайни увреждания.

Относно гласуването на лица, поставени под карантина или задължителна изолация на 21 ноември 2021 г. Централната избирателна комисия уведомява, че избиратели, които са били включени в избирателните списъци за гласуване на лица, поставени под карантина или задължителна изолация на 14 ноември 2021 г., ще бъдат включени в списъците за гласуване на 21 ноември 2021 г., ако продължават да са под карантина или задължителна изолация в изборния ден.

За лицата, поставени под карантина или задължителна изолация след 14 ноември 2021 г. ЦИК информира, че те могат да подават заявление за гласуване с ПСИК и ще бъдат включени в списъка за гласуване с подвижна избирателна кутия, ако на територията на населеното място, в което са карантинирани има образувани подвижни избирателни секции.