Председателите на Окръжния и Районния съд в Добрич участваха в онлайн форум, посветен на медиацията

Председателите на Окръжния и Районния съд в Добрич - Галатея Ханджиева и Анна Великова, взеха участие в онлайн форум, посветен на медиацията.

Председателите на Окръжния и Районния съд в Добрич участваха в онлайн форум, посветен на медиацията

Събитието бе организирано от Камарата на медиаторите във Варна, Окръжен съд – Варна и Институт „Итера“ по повод навършването на 6 години от откриването на Центъра за медиация към съдебния район на Варненския окръжен съд. Участие взеха още представители на Икономически университет - Варна, представители от основното и средното образование, неправителствени и бизнес организации, медиатори, експерти по преговори и управление на конфликти.



Административният ръководител на Окръжен съд – Варна Марин Маринов съобщи, че другата седмица предстои да започне дейността си работна група към Висшия съдебен съвет. Основният фокус в работата и́ ще бъде изграждането на центрове за медиация към всички областни градове на страната.

В Съдебната палата в Добрич вече е разкрит такъв център. От 2018г. е подписано и споразумение за сътрудничество за насочване към медиация между медиатори от съдебния район, Окръжен и Районен съд–Добрич.