Ефективно наказание за мъж от Добрич, признал се за виновен по пет обвинения

Одобреното от Окръжния съд споразумение e окончателно и има последиците на влязла в сила присъда.

Ефективно наказание за мъж от Добрич, признал се за виновен по пет обвинения

Окръжният съд в Добрич одобри споразумение, постигнато между прокуратурата и защитника на обвиняемия В.Н., по силата на което последният се признава за виновен в извършване на пет престъпления и приема да изтърпи общо наказание лишаване от свобода за срок от 1 година и 3 месеца при първоначален общ режим.


Със споразумението страните приемат за безспорно установено, че на 4 август 2021г., в Добрич, чрез използване на техническо средство - отвертка, обвиняемият е извършил кражба от лек автомобил, като отнел чужди движими вещи на обща стойност 294 лева. Откраднати били куфар, комплект инструменти, 25 лева, СД плейър, електронна цигара. В.Н. взел и две дебитни карти. Още същия ден, в магазин в Добрич, при условията на продължавано престъпление, използвал платежните инструменти четири пъти без съгласието на титулярите, като с една от картите успял да заплати стоки на стойност 65 лева. Обвиняемият признава, че на същата дата, без надлежно разрешително е държал и високорискови наркотични вещества – 0.24 грама канабис.

Мъжът се признава за виновен и по повдигнатите му обвинения за две транспортни престъпления. На 10 август 2021г., в Добрич, той управлявал лек автомобил след употреба на наркотични вещества, като деянието било извършено повторно, след като вече е бил осъждан за шофиране под въздействието на наркотици. Освен това обвиняемият управлявал автомобил без да притежава нужната за това правоспособност и в едногодишния срок от наказването му по административен ред за такова деяние.