Наградиха отличените проекти в младежки конкурс „Заживей с Добрич“

На виртуалната среща присъстваха зам.-кметът „Икономическо развитие и европейски фондове“ Росица Йорданова, общински съветници, членове на сдружение „Граждани +“ и участниците в конкурса.

Наградиха отличените проекти в младежки конкурс „Заживей с Добрич“

Конкурсът „Заживей с Добрич“ е вторият етап от проекта „Идеи с бъдеще за Добрич“ на „Граждани +“, който е частично финансиран от Програма за финансиране на граждански инициативи в полза на местната общност от бюджета на Община град Добрич за 2021 г. По време на първият етап се проведе ежегодният граждански форум „Добрич в бъдеще време“ и младежкият конкурс за идеи „Заживей с Добрич!“.


Поощрителната награда от конкурса беше присъдена на Джем Ридван, ученик в 9-ти клас на СУ “Димитър Талев” и предложението му за създаване на Общински център за придобиване на квалификация в различни области.  Третата награда спечели проектът за квартално комуникационно средище на арх. Жара Кирякова. Второто място и награда от 750 лв. в конкурса получи проектът за Интерактивна игра на територията на Центъра за защита на природата и животните, разработен от членовете на Екипа по роботика при ЕГ „Гео Милев“.

Журито на конкурса не присъди първа награда тъй като нито един от проектите не изпълнява важно конкурсно условие за въвличане на Глобалните Добричлии.