Отбор от Добрич ще участва на републиканското първенство по билярд

Отбор от Добрич ще участва на републиканското първенство по билярд
Големи надежди за добро представяне на добричлии се възлагат на Николай Карагеоргиев - Шпикера. Снимка: Фейсбук профил на Билярд клуб Добрич
Първо участие на републиканско отборно първенство по билярд ще запише Добрич. Свой отбор на националния шампионат изпраща билярд-клубът на хотел „България”.

Републиканското отборно първенство ще се проведе в края на седмицата – на 3 и 4 декември, в София. То се организира от Българска билярд федерация. Всички най-добри клубове в страната ще бъдат представени на шампионата, който ще излъчи първенеца на България за 2011 година. Сред тях е и билярд-клубът на хотел „България” в Добрич.
 
Отборът е от 4 състезатели. В състава попадат двамата шампиони на билярд-клуба на хотел „България” от традиционните месечни турнири. Капитан на отбора е Димитър Узунов, спечелил последния турнир в клуба преди седмица, който има богат турнирен опит и призови класирания в Добрич. Големи надежди за добро представяне се възлагат на петкратния шампион и голямата звезда на добричкия билярд Николай Карагеоргиев – Шпикера. Друг състезател на отбора е Даниел Панчев – изключителен турнирен боец, който почти винаги на състезания в Добрич влиза в първата тройка, включително и е печелил силни надпревари. И тримата вече записаха първо участие на републиканско първенство по билярд през тази година - на индивидуалния шампионат на България в дисциплината девета топка във Варна.
 
Новосформираният отбор на Добрич хвърли истинска трансферна бомба преди турнира. За предстоящото първенство тимът се подсили с най-добрата състезателка при жените и многократна шампионка на България във всички дисциплини при дамите – Маринела Владимирова от Варна. Тя обаче е свързана с Добрич. От една страна неин учител е най-успешният състезател по билярд на Добрич Веселин Цонев, а от друга капитанът на отбора Димитър Узунов е усвоил тънкостите на този спорт именно от нея.
 
Участието на отбора от Добрич на републиканското първенство стана възможно благодарение на финансовата подкрепа на фирма „Атанасов Груп”.

Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+