Отбор от Добрич ще участва на републиканското първенство по билярд

Първо участие на републиканско отборно първенство по билярд ще запише Добрич. Свой отбор на националния шампионат изпраща билярд-клубът на хотел „България”.

Отбор от Добрич ще участва на републиканското първенство по билярд
Републиканското отборно първенство ще се проведе в края на седмицата – на 3 и 4 декември, в София. То се организира от Българска билярд федерация. Всички най-добри клубове в страната ще бъдат представени на шампионата, който ще излъчи първенеца на България за 2011 година. Сред тях е и билярд-клубът на хотел „България” в Добрич.
 
Отборът е от 4 състезатели. В състава попадат двамата шампиони на билярд-клуба на хотел „България” от традиционните месечни турнири. Капитан на отбора е Димитър Узунов, спечелил последния турнир в клуба преди седмица, който има богат турнирен опит и призови класирания в Добрич. Големи надежди за добро представяне се възлагат на петкратния шампион и голямата звезда на добричкия билярд Николай Карагеоргиев – Шпикера. Друг състезател на отбора е Даниел Панчев – изключителен турнирен боец, който почти винаги на състезания в Добрич влиза в първата тройка, включително и е печелил силни надпревари. И тримата вече записаха първо участие на републиканско първенство по билярд през тази година - на индивидуалния шампионат на България в дисциплината девета топка във Варна.
 
Новосформираният отбор на Добрич хвърли истинска трансферна бомба преди турнира. За предстоящото първенство тимът се подсили с най-добрата състезателка при жените и многократна шампионка на България във всички дисциплини при дамите – Маринела Владимирова от Варна. Тя обаче е свързана с Добрич. От една страна неин учител е най-успешният състезател по билярд на Добрич Веселин Цонев, а от друга капитанът на отбора Димитър Узунов е усвоил тънкостите на този спорт именно от нея.
 
Участието на отбора от Добрич на републиканското първенство стана възможно благодарение на финансовата подкрепа на фирма „Атанасов Груп”.