Ден по-късно ще стартира пробното гласуване с демонстрационна машина в Добрич

Причината е забавяне в доставката на машините

Ден по-късно ще стартира пробното гласуване с демонстрационна машина в Добрич

РИК организира пробно гласуване с демонстрационни машини в област Добрич



По график, който РИК Добрич предварително ще обявява, желаещите гласоподаватели в цялата област ще могат да опитат пробно гласуване

Днес Районна избирателна комисия Добрич трябваше да получи пет броя демонстрационни машини с инсталиран софтуер за пробно гласуване за предстоящите избори за президент, вицепрезидент и народни представители. Машините обаче днес не са пристигнали, затова пробното гласуване ще стартира ден по-късно. 

Комисията води разговори и има готовност при интерес да организира пробно гласуване и на други места в областния център, при съгласуване предварително с всички, които биха имали отношение към избора на място, където да се провежда пробно гласуване.

 

Допълнително Районна избирателна комисия ще организира и обяви график за пробно гласуване и в другите населени места в областта, където съгласно броя избиратели ще има машинно гласуване, заявява Цонка Велкова – председател на РИК Добрич, и допълва: „При провеждане на обученията на членове на секционни избирателни комисии в периода от 7.11.21 г. до 9.11.21 г. също ще има машини на разположение в общините“.