Мъж от Добрич, обвинен в убийството на свой роднина, остава в ареста

По искане на Окръжна прокуратура – Добрич обвиняем за убийство на свой близък роднина получи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“

Мъж от Добрич, обвинен в убийството на свой роднина, остава в ареста

По искане на Окръжна прокуратура – Добрич съдът остави в ареста 35-годишен мъж от Добрич, обвиняем за убийството на свой близък роднина - престъпление по чл. 115 от НК.


На 22 октомври 2021 година е получен сигнал за намерен починал в дома си мъж. На място, при извършения оглед, е установено, че по тялото му има следи от насилие и се касае за извършено спрямо него тежко престъпление.

След незабавно предприетите действия по разследване на случая под надзора на Окръжна прокуратура - Добрич, станало ясно, че извършител на убийството е племенникът на жертвата – И.Д. (35 г.).

Според събраните до момента доказателства, двамата мъже били в дома на по-възрастния и консумирали алкохол заедно. Между обвиняемия и неговия вуйчо възникнал скандал, който бързо прераснал във физическа саморазправа. Младият мъж започнал да бие своя роднина, като го удрял по тялото и главата. След това си тръгнал от местопрестъплението. На следващия ден, жертвата бил намерен от свои близки починал.

С постановление на наблюдаващ прокурор И.Д. е задържан за срок до 72 часа, а от днес е с постоянна мярка за неотклонение – „задържане под стажа“, след като Окръжният съд в града уважи искането на прокуратурата.