Баща и син са обвинени в убийство на 59-годишен германец в с. Соколово

Немски гражданин е бил убит в с. Соколово, за престъплението са задържани баща и син, които също са от Германия, но живеят в България.Това съобщи пред журналисти днес апелативният прокурор на Варна – Владимир Чавдаров.

Баща и син са обвинени в убийство на 59-годишен германец в с. Соколово

Тялото на загиналия е било намерено в с. Соколово, където той е живеел със семейството си. Не се знае обаче дали е бил убит в собствения си дом или в друга къща. 



Сигнал за отвличане и поискан откуп е подаден в полицията от съпругата на убития мъж, която също е немски гражданин. По думите на апелативния прокурор на жената е поискан откуп  в размер на 100 000 лева срещу живота на мъжа й. 

По сигнала незабавно е започнало досъдебно производство с оглед отвличане с цел откуп на чуждестранен гражданин. Били са предприети незабавни издирвателни действия от Областната дирекция на МВР със съдействието на Главната дирекция „Борба с организираната престъпност”, както и с органи на ДАНС. В резултат на предприетите действия призори е било разкрито друго тежко умишлено престъпление, а именно убийство на чуждестранния гражданин. 

„Имаме всички данни да мислим, че първоначалната версия за отвличане с цел подкуп е всъщност за прикриване на това престъпление. Убитият е гражданин на Германия, уведомено е посолството на федералната република в България. Разкрити са извършителите, които също са немски граждани. Те са баща и син, като днес ще им бъде повдигнато обвинение за убийство по особено жесток и мъчителен начин с користна цел. Те ще бъдат задържани за 72 часа”- заяви Чавдаров. 

По думите му в момента се събират доказателства както за начина за извършване на престъплението. „На този етап считаме, че единият е извършител, а другият е помогнал. С времето това може да претърпи развитие. Назначени са всички възможни съдебно-медицински, технически и други присъщи експертизи. Изследва се мотивът, но на този етап считаме, че е с користна цел” – каза той и допълни, че жертвата и извършителите са се познавали.