Съвети при избор на годежен пръстен с диамант

Предложението за брак е един от най-емблематичните, сантиментални, но и притеснителни моменти за един влюбен мъж.

Съвети при избор на годежен пръстен с диамант

Колкото и да са прекрасни емоциите и чувствата в този негов етап от живота, колебанията и страхът винаги са налице. Особено силни са тези притеснения по време на избор на годежен пръстен.


Според специалистите, а и шегите за жените, идеалният годежен пръстен за жената е пръстенът с диамант. Това обаче съвсем не стига в определянето на перфектния пръстен, който да поднесете на своята половинка, застанали на колене пред нея, по-откровен и истински от всеки друг път. Важно е да се съобразите с няколко конкретни фактори и насоки, преди да купите диамантен годежен пръстен. Ето какви практически съвети дават специалистите:

· Размерът винаги е от значение. И тук говорим както за големината на диаманта, така и за точния размер на пръстена. Имайки на предвид, че ще купувате диамант, което съвсем не е малка инвестиция, се препоръчва да заложите на по-голям камък – защото той е акцентът – и по-малко като тегло основно тяло на пръстена. Що се касае за размера на пръста на вашата половинка, потърсете помощ от нейна приятелка или роднина, за да не се окаже, че пръстенът не става или още по-рисково – да й е голям и да изгуби такова бижу още на същия ден поради големите емоции.

-Стилът е определящ. Тук важи правилото за личните предпочитания на вашата избраница, но и за визията на самия камък. Имайте на предвид, че при оценяването на диамантите специалистите се водят по следното твърдение: колкото по-прозрачен е камъкът, тоест по-блед е неговият нюанс, толкова е по-скъп и ценен. Ето защо твърде ярките диаманти не са най-добрата инвестиция. Нещо повече – дамите днес не обичат да носят прекалено искрящи бижута и аксесоари. Самите модни тенденции залагат на по-нежните и дори неутрални пръстени и скъпоценности.

· Формата е най-съществената част от определянето качеството на диаманта, но тя понякога може да влезе в разрез с вкусовите предпочитания на вашата половинка. В този случай много по-важно, според нас, е да се вслушате във вашата избраница. Ако тя не харесва годежния пръстен, няма никакво значение за нея колко е скъп той и каква е стойността на камъка му. Все пак, имайте на предвид, че най-често срещаните форми при годежните пръстени с диаманти са кръглата и стъпаловидната. От друга страна, овалните форми са много по-подходящи за дамите с къси пръсти, а пък триъгълната форма се смята за най-скъпата сред бижутата с диаманти.

Избирайте със сърце и разум. И не забравяйте най-важното във вашето предложение за брак е не пръстенът, а начинът, по който ще изразите чувствата си.

Стискаме ви палци!