23 000 лв. бяха събрани на благотворителния бал на Лайънс клуб Добрич

55 хиляди лева в полза на местната общност събра Лайънс клуб Добрич. Това обяви президентът на организацията за настоящия мандат Атанас Атанасов, в края на благотворителния бал, който се състоя в събота.

23 000 лв. бяха събрани на благотворителния бал на Лайънс клуб Добрич

32 хил. лв от общата сума са лични дарения на членовете на Лайънс клуб Добрич за чешмата, която в момента се изгражда на пл. „Свобода”, под новия електронен часовник.


 

Останалите 23 хил. лв. бяха събрани на традиционния есенен благотворителен бал на клуба, който се проведе за 12-ти път. Част от средствата ще отидат за най-новия проект на клуба, представен от д-р Валери Веселинов „Профилактика на гръбначните изкривявания при децата от първи до трети клас”. Прегледите ще се извършват от специалистите в ДКЦ II, с финансовата подкрепа на Лайънс. Последните изследвания показват, че над 18% от децата на 12 – 13 години имат необратими гръбначни изкривявания и това е основната причина за осъществяването на този проект.

 

Вече 12 деца от Дома за медико-социални грижи са намерили своите родители, чрез друг от проектите на добричката благотворителна организация „Майките на Лайънс”, в който се обгрижват 21 деца с дефицит на социални контакти.

 

Четирима президенти на клуба получиха отличителни значки за принос към Лайънс-движението от дистрикт-управителя на България Захар Марогло. Официално бяха чартирани (присъединени) двама нови членове на добричкия клуб.

 

Поп-изпълнителките Ани Сарандева, Християна Дънкова и Кристина Аврамова получиха дипломи и парични награди, учредени от Лайънс - Добрич за популяризирането на местната клутура в национален мащаб. Момичетата участваха успешно в нашумелите музикални формати „Гласът на България” и „Х-фактор”.

 

Част от средствата в благотворителния бал бяха събрани чрез аукцион. Най-голям интерес предизвикаха офорт на Стоимен Стоилов, вдъхновен от тракийските митове и реплики на позлатения телец, открит във Варненския некропол, изсечен в националния монетен двор.