В Балчик младежи стартират капмания "Да изрисуваме заедно детската площадка"

Първата част от проекта е предвидена за 9 и 10 октомври

В Балчик младежи стартират капмания "Да изрисуваме заедно детската площадка"

"Да изрисуваме заедно детската площадка"  е инициатива на дванадесетокласничката Мелис Дервиш от град Балчик. Тя е възпитаник на Професионалната гимназия по туризъм „Пейо Яворов“ в Добрич. 



Идеята на инициативната ученичка е да се освежат стените около детска площадка и да се нарисуват графити, за да се превърне мястото в едно приятно кътче за деца и младежи, анонсира Албена Богданова-младежки работник в Младежки център – Добрич . 

Разказва, че Мелис ще разчита на активната помощ на съседи, на жителите на Белия град, както и че е получила разрешение от Общината и от собствениците на гаражите. Очаква се да се включат много младежи от града, деца и възрастни от квартала и доброволци от Младежкия център -Добрич.

Мястото е квартал Балик, площадка до бл. 21 в Балчик. Първата част на проекта, която стартира в събота, 09.10. ще включва изравняване и измазване на стените на гаражите. Същата дейност е предвидена и за неделния ден, а във втората част стените около детската площадка ще бъдат изрисувани с графити. Това ще се случи на 15 октомври. Във всеки един от дните работата ще започва от 9,00ч. 

За дейността са осигурени всички необходими инструменти и материали.

Младежката инициатива се осъществява в рамките на проект BGLD-1.003-0001 "Младежки център Добрич - Вашето днес", програма "Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи", финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г.