Добруджанският овощарски съюз участва в едно от най-големите международни изложения FRUIT ATTRACTION 2021 в Мадрид

Добруджанският овощарски съюз участва в едно от най-големите международни изложения FRUIT ATTRACTION 2021 в Мадрид
Световните пазари дават силен тласък на производството след Ковид кризата в световен мащаб и това се видя ясно на Международното изложение FRUIT ATTRACTION 2021, провело се от 5 до 7 октомври в панаира ИФЕМА, Мадрид.

България бе представена с щанд на Добруджанския овощарски съюз, чиято цел винаги е била да подкрепа развитието на конкурентоспособно производство на плодове в България, достигайки нивото на водещи производители в света.


„С участието си тук искахме да покажем възможностите на нашите членове и високото качество на продукцията, която можем да предоставим на световните пазари. Още в първия ден създадохме контакти за реализиране на продукцията ни, но също и за машини и съоръжения, растителна защита. Убедихме се, че нашето производство не отстъпва по нищо на модерните технологии по света и внедряването на иновации в сектора, в синхрон с принципите за опазване на околната среда“, каза заместник-председателят на съюза Димитричка Търпанова.


По думите й поради влошените пазарни условия, допълнително и от Ковид кризата, все по-трудно българските производители могат да постигнат конкурентоспособни цени. Затова участието в настоящото издание на FRUIT ATTRACTION 2021 подкрепя родните овощари не само да излязат на международните пазари, а и да популяризират продукция си.


На щанда на Доброджанския овощарски съюз се представиха и производители от партньорски организации, като Съюза на Дунавските овощари, Българската асоциация на малинопроизводителите и ягодоплодните, Българската асоциация на производителите на оранжерийна продукция.


„Изискват се устойчиви усилия за налагането на българските продукти и ние съвместно го постигаме, с подкрепата на Държавен Фонд „Земеделие“ и Министерство на земеделието, храните и горите“, допълни още г-жа Търпанова.


FRUIT ATTRACTION се провежда за XIII-и път и е едно от най-значимите събития за производителите на пресни плодове и зеленчуци не само в Испания, а и на световния пазар. Организира се от ИФЕМА, Мадрид, съвместно с онлайн-платформата Live Connect, която създава подходящи условия за бизнес контакти от разстояние и допълнителни възможности за срещи и подкрепа за развитие на бизнес средата след Ковид.


На площи от над 42000 кв.м., разпределени в 8 панаирни палати, в изложението участват повече от 1300 компании от 44 страни. Акредитация за събитието са получили професионални посетители – търговци, ръководители снабдяване на хипермаркети и супермаркети, вносители на едро от 118 държави, съобщиха организаторите. Събитието бе открито от министъра на земеделието, рибарството и храните на Испания Луис Планас.


 


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+