Кметът на Каварна удължава частичното бедствено положение за Яйлата

Срокът на обявеното бедствено положение за местността Яйлата е удължен с 30 дни, считано от 17:00 на 07.10.2021г.

Кметът на Каварна удължава частичното бедствено положение за Яйлата

Кметът на Община Каварна Елена Балтаджиева издаде заповед, с която удължава обявеното частично бедствено положение в района на Национален археологически резерват „Яйлата”. 


Решението е съгласувано с Областния управител на област Добрич и е във връзка със заседналия на 20 септември кораб „Vera Su” в района на защитена местност Яйлата край с.Камен бряг. 

Налага се предвид съществуваща опасност от увреждане здравето на екипажа и/или загуба на човешки живот, и/или предотвратяване настъпване на значителни неблагоприятни последици за околната среда. 

Остава в сила въвеждането на общинския план за защита при бедствия. Да продължи изпълнението на  разпоредените в първата заповед мерки за овладяване на бедствието и временни ограничения, като същите се изпълняват от екипи на структурите на ОДМВР Добрич, ГПУ-Каварна, Община Каварна, Изпълнителна агенция „Морска администрация, Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“, както и формирования от Българската армия.

Копия от заповедта са изпратени до вицепремиера и министър на вътрешните работи Бойко Рашков и областния управител Васил Карапанчев