Изложбата „Кутия за спомени“ на Вера Пенева представят в Художествената галерия в Добрич

С вернисаж в Художествената галерия на Добрич ще бъде открита изложбата на Вера Пенева „Кутия за спомени“. Ще бъдат представени 40 творби на добричката художничка в разнообразни жанрове - колаж, живопис, арт-обекти, скулптура.

Изложбата „Кутия за спомени“ на Вера Пенева представят в Художествената галерия в Добрич

Вера Пенева е завършила скулптура във ВТУ „Св. СВ. Кирил и Методий“, но през последните години е по-позната със своите живописни платна и колажи. Картините ѝ са разпознаваеми, наситени с ярки, жизнерадостни цветове и светлина.  Тя споделя, че предпочита пластичното усещане, затова вплита различни текстури – хартия, текстилни нишки, природни материали. В живописните си платна акцентира върху цвета и пластичността на колажираните материали.


“В моята “Кутия за спомени” има много неща и те не са винаги едни и същи... Има цял град, къща, кукли, игри на „Дама“ и „Не се сърди човече“, хора, изгубени приятели, пътища за някъде - пътища за никъде, море и делфини, котки, несъстояли се срещи, смях, истории, за които не искам да си спомням и други, които подреждам най-отгоре...“, разказва Вера за концепцията на изложбата.

Изложбата може да бъде разгледана от  7 октомври, официалното откриване е с вернисаж от 16:00 до 18:00 ч.