Стойка Кръстева и Стефан Петков бяха удостоени със званието „Почетен гражданин на Добрич”

Стойка Кръстева и Стефан Петков бяха удостоени със званието „Почетен гражданин на Добрич”
Олимпийската шампионка Стойка Кръстева и нейният първи треньор Стефан Петков бяха удостоени днес със званието „Почетен гражданин на Добрич”. Това се случи на Тържествената сесия на Общинския съвет по случай празника на града.

„Ние българите не се отказваме, падаме и ставаме, но не се отказваме. Днес сме се събрали и да почетем заслужено делото на двама наши съграждани, които са олицетворение на този български добруджански дух – олимпийската шампионка по бокс Стойка Кръстева и треньорът Стефан Петков. Историята на Стойка Кръстева, нейната борба да продължи в трудни моменти е изумителна. Днес празнуваме не толкова нейния златен медал, а духа на тази жена и нейния треньор. Те не се отказват, не прекланят глава пред трудностите. Стойка Кръстева и Стефан Петков доказаха, че онзи българки дух и българската непримиримост към неправдите са все още живи. Това, което трябва да направим, е да се поучим, да потърсим силата, която те са намерили, да превърнем всичко това в положителна енергия, да спечелим, да победим, а не да се лутаме в безвремието на безсмисленото критикарство” – каза в тържественото си слово кметът на Добрич Йордан Йорданов. Почетните знаци бяха връчени от председателя на Общинския съвет Нивелин Радичков и кмета Йордан Йорданов. 


„Искам да благодаря за това признание. За мен е огромна чест след толкова време отново да се върна в родния си град, да прославя както България, така и Добрич. Щастлива съм, че съм тук сред вас, че уважавате този дългогодишен труд, който не е само мой, а и на много хора, които стоят зад мен. Тук в този момент искам да изкажа своите огромни благодарности към моя първи треньор Стефан Петков, който ме откри, който ме научи и ми даде сили да проходя в бокса, който до последно вярваше в успеха ми. Искам да изкажа благодарност на всички учители, които ме направиха човека, който съм днес. Благодаря на всички българи за подкрепата по време на Олимпийските игри и след това. Моят апел е да си подадем ръка в трудни моменти и без значение от различията си да се справяме с трудностите” – заяви Стойка Кръстева. 


„Искам да благодаря на кметския екип за признанието, което ми връчиха. Искам да изкажа благодарност към моя президент, който за съжаление не е между нас, Добри Йорданов и на моя първи треньор Коста Маринов. Благодаря на всички мои състезатели” – каза Стефан Петков. 


Председателят на Общинския съвет на Добрич Нивелин Радичков пожела на новите почетни граждани на Добрич крепко здраве и още много успехи в личен и професионален план. 


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+