Стойка Кръстева и Стефан Петков бяха удостоени със званието „Почетен гражданин на Добрич”

Олимпийската шампионка Стойка Кръстева и нейният първи треньор Стефан Петков бяха удостоени днес със званието „Почетен гражданин на Добрич”. Това се случи на Тържествената сесия на Общинския съвет по случай празника на града.

Стойка Кръстева и Стефан Петков бяха удостоени със званието „Почетен гражданин на Добрич”

„Ние българите не се отказваме, падаме и ставаме, но не се отказваме. Днес сме се събрали и да почетем заслужено делото на двама наши съграждани, които са олицетворение на този български добруджански дух – олимпийската шампионка по бокс Стойка Кръстева и треньорът Стефан Петков. Историята на Стойка Кръстева, нейната борба да продължи в трудни моменти е изумителна. Днес празнуваме не толкова нейния златен медал, а духа на тази жена и нейния треньор. Те не се отказват, не прекланят глава пред трудностите. Стойка Кръстева и Стефан Петков доказаха, че онзи българки дух и българската непримиримост към неправдите са все още живи. Това, което трябва да направим, е да се поучим, да потърсим силата, която те са намерили, да превърнем всичко това в положителна енергия, да спечелим, да победим, а не да се лутаме в безвремието на безсмисленото критикарство” – каза в тържественото си слово кметът на Добрич Йордан Йорданов. 




Почетните знаци бяха връчени от председателя на Общинския съвет Нивелин Радичков и кмета Йордан Йорданов. 

„Искам да благодаря за това признание. За мен е огромна чест след толкова време отново да се върна в родния си град, да прославя както България, така и Добрич. Щастлива съм, че съм тук сред вас, че уважавате този дългогодишен труд, който не е само мой, а и на много хора, които стоят зад мен. Тук в този момент искам да изкажа своите огромни благодарности към моя първи треньор Стефан Петков, който ме откри, който ме научи и ми даде сили да проходя в бокса, който до последно вярваше в успеха ми. Искам да изкажа благодарност на всички учители, които ме направиха човека, който съм днес. Благодаря на всички българи за подкрепата по време на Олимпийските игри и след това. Моят апел е да си подадем ръка в трудни моменти и без значение от различията си да се справяме с трудностите” – заяви Стойка Кръстева. 

„Искам да благодаря на кметския екип за признанието, което ми връчиха. Искам да изкажа благодарност към моя президент, който за съжаление не е между нас, Добри Йорданов и на моя първи треньор Коста Маринов. Благодаря на всички мои състезатели” – каза Стефан Петков. 

Председателят на Общинския съвет на Добрич Нивелин Радичков пожела на новите почетни граждани на Добрич крепко здраве и още много успехи в личен и професионален план.