Валидираха пощенска марка, посветена на ген. Иван Колев

Пощенската марка, посветена на 160-годишнината от рождението на българския герой ген. Иван Колев, беше представена днес в Добрич. Събитието беше част от честванията за празника на града.

Валидираха пощенска марка, посветена на ген. Иван Колев

Церемонията по валидирането на филателното издание се състоя преди Тържественото заседание на Общинския съвет на град Добрич. Марката беше валидирана от кмета на Добрич Йордан Йорданов и инж. Светослав Гочев – ръководител на Областната пощенска станция в Добрич.



„Министерството на транспорта и съобщенията, поставяйки специален пощенски печат, отразява този важен за Добруджа и за родината ни исторически момент. Детайл от печата и от самата марка е орденът за храброст. С него са награждавани български воини от 1880-та до 1946 година. След 2005 година е възстановен. Тази изключителна пощенска миниатюра е дело на художника Атанас Атанасов” – заяви в тържественото си слово инж. Гочев. 

„Този печат има изключително сантиментална стойност за нас. Благодаря на Български пощи за съдействието и се надявам да продължим да работим заедно и в бъдеще и да предаваме на поколенията частица от историята” – заяви кметът на Добрич Йордан Йорданов. 

Пощенската марка на тема „160 години от рождението на ген. Иван Колев“ ще бъде с тираж 5100 броя. Номиналната й стойност е 3 лева.