Попълниха "Книгата за рекорди на Гинес" за 2022 година

Попълниха "Книгата за рекорди на Гинес" за 2022 година
От кучето с най-дългите уши до най-високия тийнейджър в света, Книгата на Гинес разкрива последните си рекордьори в изданието си за 2022 г.

Гимнастичката Бетани Лодж прави кълба напред в разстояние от 100 метра за 42 секунди и салта назад за 30 секунди.


„Невероятно е да поставиш рекорд на Гинес. Това е нещо, за което дори не съм мислила. Като малка винаги четях книгите с постиженията на хората от цял свят и гледах невероятните неща, които правят.За мен е нереално да получа този сертификат и да открия името си в книгата“, казва Бетани Лодж.


Американецът Зайон Кларк, който е роден без крака, счупи рекорда за най-бързото преминаване на 20 метра на ръце за по-малко от 5 секунди.


„За мен да бъда носител на рекорд на Гинес означава, че съм сред най-добрите в света. Но в същото време това е успех за семейството ми, за града ми, за хората, които ми помагат, защото без тях нямаше да стигна до тук“, споделя Кларк.


Най-високият тийнейджър в света е канадецът Оливие Рио с ръст 227 см.


„Прочетох страницата, която бе посветена на най -високия тийнейджър в света, и се оказа, че всъщност аз съм по- висок от него и тогава реших - О, аз мога  да  счупя този рекорд. И така и стана“, разказва Оливие Риу.


В книгата на Гинес попада и Летиша Кай от Кот д'Ивоар. Тя постави рекорд за най-много прескачания на собствената си коса за 30 секунди – общо 60 пъти. 25-годишният модел, актриса и художник е известна с това, че прави скулптури с кичурите си, там са и най-ниските близначки в света както и най-високият бодибилдър.


''Здравейте. Казвам се Оливие Рихтерс, известен съм още като „Холандския гигант“. Висок съм 2 метра и 18 сантиметра и притежавам рекорда на Гинес за най-висок непрофесионален бодибилдър в света“, съообщава Рихгерс.


Кучето Луи, чийто собственик е американката Пейдж Олсънж, пък е домашният любимец с най-дългите уши в света - цели 34 см, а кучето Лollipop и котката Sashimi от Канада преминаха най-бързо 5 метра с тротинетка за времето от 4 секунди и 37 стотни.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+