Добрич за първи път е домакин на „Стара хартия за нова книга“

Добрич за първи път е домакин на „Стара хартия за нова книга“
Събитието ще се състои на празника на града - 25 септември между 11,00 и 14:00 ч. на пл. „Демокрация“

За първи път всички малки екоентусиасти от Добрич ще имат възможност да се включат в националната инициатива „Стара хартия за нова книга“.  Събитието ще се състои на празника на града - 25 септември между 11,00 и 14:00 ч. на пл. „Демокрация“. То се провежда с подкрепата на Община Добрич и Регионална библиотека „Дора Габе“.


Всяко дете, което доведе възрастен с 5 килограма хартия за рециклиране, ще получи книжка подарък, както и подаръци от партньорите на празника. Освен на постановката „Цирк“, представена от „Театър на приказката – София“, гостите ще се насладят на изпълненията на „Капитанов брас бенд“ и талантите от СУ „Св. Климент Охридски“.


Регламентът на кампанията гласи, че всяко дете ще получи само една книга по избор. Децата, донесли допълнителни 5 кг хартия, ще получат втора книжка на екотематика – „Грийн тийн“, „Ти можеш да спасиш планетата“ или новото специално издание на кампанията „Пазители на планетата“. Така в рамките на празничния ден малките екоентусиасти могат да получат максимален брой две книги. Още награди обаче ги очакват в забавните игри и викторини.


На следващия ден, 26 септември, кампанията ще се проведе и град Русе. На 19 септември в София в рамките на първото събитие от инициативата през 2021 г. децата събраха близо 12 тона хартия за рециклиране.


С оглед на безопасността на всички присъстващи организаторите от „Екопак БЪЛГАРИЯ“ и Книжен център „Гринуич“ се погрижили да бъдат спазени всички противоепидемични мерки. Със специални ограждения ще бъде въведено еднопосочно движение и ще бъдат обособени вход и изход. На опашката пред пунктовете за събиране на стара хартия ще бъде осигурена дистанция от 1,5 м между чакащите. Заглавията на щанда с книги ще бъдат разделени на възрастови групи, така че да се улесни изборът на децата и на техните родители. Пред сцената ще бъдат поставени седящи места. Носенето на маски е задължително за всички посетители над 6-годишна възраст.


Партньори на кампанията „Стара хартия за нова книга“ са издателство „Ентусиаст“ и фондация „Културни перспективи“.


Каузата е подкрепена от издателствата „ТРУД“, „ЕГМОНТ“, „Книгомания“, „Хермес“, „Просвета“, „Artline studios“, „ФЮТ“, „Златното пате“, „Софтпрес“ и от „Албо груп“.


Медийни партньори са Bulgaria ON AIR, webcafe.bg, maikomila.bg, azcheta.com, detskiknigi.com, clubz.bg, dnes.bg, az-deteto.bg, az-jenata.bg, purvite7.bg, noviteroditeli.bg, pronewsdobrich.bg


 


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+