Гордеят ли се добричлии със своя град

Крайно поляризирани резултати се получиха в последната анката на сайта Добрич Онлайн. Попитахме нашите читатели какво ги кара да се гордят с Добрич. Цели 43% заявиха, че се гордеят с всичко, свързано с Добрич, защото е техният град. Други 25% обаче са на коренно противоположно мнение - те не само, че не се гордеят, ами даже ги е срам да казват, че са от Добрич.

Гордеят ли се добричлии със своя град

"Какво ви кара да се гордеете с Добрич?" попитахме нашите читатели, като им предложихме няколко възможни отговора. Над 500 човека се включиха в анкетата.


 

"Гордея се с всичко, свързано с Добрич, защото е моят град" е отговорът събрал най-голям брой гласове - 43%.

 

Веднага след него следва с 25% "Не само, че не се гордея, ами даже ме е срам да казвам, че съм от Добрич".

 

От предложените от нас конкретни поводи за гордост най-голям брой гласове събира житницата на България, посочена от 15%.

 

За 12% от участвалите в анкетата ни повод за гордост са паркът, центърът и Старият Добрич.

Успехите на добричките спортисти и клубове са повод за гордост за 3% от добричлии.

 

2% събират Преслава, Румънеца и Енчев, Миро от Каризма - изпълнителите, благодарение на които Добрич има статута на музикалната столица на България.

 

В новата анкета на сайта Добрич Онлайн ви питаме: Каква е позицията ви относно проучването и добива на шистов газ в Добруджа? - Категорично за, това ще е само от полза за икономиката на региона; По-скоро за, ползите са повече от вредите; По-скоро против, рискът за здравето на хората и природата не е оправдан; Категорично против, шистовият газ ще унищожи земята и водата ни; Къв шистов газ, не ме занимавайте с ваште глупости.