Има ли значение материалът, от който е направен калъфът на нашия телефон

Търсите нов калъф за телефон? Съвети дават специалистите от etuo.bg

Има ли значение материалът, от който е направен калъфът на нашия телефон

Надяваме се, че сте помислили за нивото на защита, което не само заслужавате, но и е необходимо за запазване целостта на вашия смартфон. Има толкова много различни видове калъфи и кейсове, налични в онлайн магазин Etuo.bg – дървени, гумени, силиконови, пластмасови и т.н. А това затруднява избора ни още повече – кой е най-подходящ за вашия начин на живот. От Етуо имат жокери, които можете да използвате, а именно какви материали за кейсове се предлагат и какви са предимствата и недостатъците им. Това е от голямо значение. 



Поликарбонат/пластмаса

Що се отнася до надеждна устойчивост на удар, поликарбонатът първото, което изниква като отговор. Той е един от основните материали при направата на такъв вид кейсове. 

Поликарбонатът има дълъг списък от предимства, особено що се отнася до защитата на смартфона. Калъфите са не само издръжливи и здрави, но и гъвкави, устойчиви на износване и на достъпни цени. 

Освен предимства, има и недостатъци. Въпреки че поликарбонатът е ценен заради високата си устойчивост на удари, калъфите за телефони не са напълно устойчиви на надраскване. Поради тази причина поликарбонатните кейсове обикновено са покрити с устойчив на надраскване слой, за да осигурят допълнителна защита. 

Силикон

Силиконът има редица предимства, а най-основното е неговата гъвкавост, защото може да абсорбира ударите, за разлика от всеки друг. За разлика от другите каучуци, силиконът се държи изключително добре в студена среда. Нещо повече, неговата мека, захващаща текстура прави п -малко вероятно силиконовите кейсове за смартфони да се изплъзнат или да паднат от ръцете ви. Въпреки че е един от най-лесно достъпните материали, силиконът има малко по-висока цена от другите материали за калъфи за телефони, но в Etuo ще откриете напълно приемливи цени.

Термопластичен полиуретан (TPU)

С дълъг списък от свойства, които не се ограничават само до високата еластичност и устойчивост на износване, кейсовете за телефони от TPU предлагат отлично ниво на защита за всеки смартфон. Полиуретанът се използва в производството на много артикули, включително столчета за кола, мебели и опаковъчни материали. Кейсовете за смартфони от TPU са не само достъпни, но и изключително здрави, понякога реагиращи на удари дори по-добре от гумените.

Въпреки че меките кейсове за телефони от TPU обикновено са по-издръжливи от гумените, понякога те изискват допълнителен материал или твърда обвивка, за да се гарантира, че няма да се повредят.