„Лесно е да спасиш живот! Просто спазвай правилата“ е мотото на Седмицата на детската пътна безопасност /15-22 септември/

„Лесно е да спасиш живот! Просто спазвай правилата“ е мотото на Седмицата на детската пътна безопасност /15-22 септември/
21 септември е обявен от вътрешния министър за Ден без загинали на пътя


Преди началото на учебната година служители на МВР и представители на местната власт са приключили с огледите на сигнализацията с пътни знаци и маркировка, уличното осветление, предпазните огради и обезопасяването на входовете на детските заведения и училищата и в това отношение са спазени всички изисквания.


Полицейско присъствие ще бъде осигурено в районите на училищата по време на отиване и връщане от училище на децата, за да се осигури тяхната безопасност, информират от ОД на МВР Добрич.


И през тази учебна година ще се осъществяват превантивните беседи по пътна безопасност с най-малките ученици, а програмата е съгласувана с РУО. Беседите ще се провеждат при присъствена форма на обучение и при спазване на противоепидемичните мерки.


Програмата предвижда беседи по пътна безопасност, съобразени с възрастта,  и с учениците от прогимназиалния и гимназиален курс.


 


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+