Събития във всички общини на област Добрич отбелязват Седмицата на пожарната безопасност

Дни на отворени врати, демонстрации и благотворителни кампании са сред инициативите в дните от 13 до 19 септември

Събития във всички общини на област Добрич отбелязват Седмицата на пожарната безопасност

Седмица на отворени врати започва от понеделник в РДПБЗН-Добрич на бул. „25-ти септември“ № 72.  Провеждане на благотворителна кампания за подпомагане на децата на загинали и пострадали служители при изпълнение на служебния си дълг включва програмата на събитията в областния град. Информационни срещи и публикуване на информация със предвидени демонстрации с противопожарната техника в интернет са подготвили организаторите на традиционната проява. Във всеки един от дните на Седмицата от 10.00 до 11.00ч. в градата на противопожарната служба в Добрич ще се провежда  демонстративно занятие с автостълба IVECO MAGIRUS M 32 L и пожарна техника.



Запознаване на деца и ученици с огнеборската професия предвижда програмата на инициативите в Каварна. Ще има и дни на отворени врати, прием на служители и граждани, както и среща с бивши служители и отдаване на почит на загиналите. 

Дни на отворените врати в сградата на РСПБЗН ще има и в Шабла. Там в Седмицата на пожарната безопасност ще проведат празнично мероприятие с деца от Община Шабла.

Поклон и поставяне на венец пред възпоменателна плоча  на Тодор Енчев – загинал при изпълнение на служебния си дълг, ще се състои във вторник (14.09.) от 9,00ч. в Рибарско селище „Кария“.

Предстои провеждане на съвместно демонстративно занятие по учебна евакуация в ДГ „Дора Габе“, гр.Шабла. На 15 септември ще се проведе съвместно демонстративно занятие по учебна евакуация с Доброволно формирование към Община Шабла в Читалище „Зора”, гр.Шабла.

В гр. Тервел ще има организирана приемна за граждани в местната противопожарна служба. Организиране на обучително занятие с демонстрация на техника и защитни облекла в ДГ №1 „Детелина” ще се проведат в рамките на Седмицата. И още - подготовка и изпращане на поздравителни адреси за пенсионираните служители от РСПБЗН-Тервел, както и подреждане на изложба с архивни и актуални снимки и материали от дейността на РСПБЗН-Тервел.

В Балчик ще бъде организиран ден на отворените врати за граждани и бивши служители на РСПБЗН-Балчик и Участък ПБЗН-Кранево, както и техните семейства, с цел повишаване на информираността на населението на общината с възможностите на ППТ, която е на въоръжение в службата. 

В Генерал Тошево ще бъде открита телефонна линия за консултации, мнения и препоръки в областта на пожарната безопасност. Ще има демонстративно мероприятие с противопожарна и аварийно-спасителна техника, с която разполага РСПБЗН-Генерал Тошево.

Демонстрация в детска градина, открити телефонни линии и отворена приемна за граждани предвижда Седмицата на пожарната безопасност и в Крушари.