Нощници за бременни – едни от най-домашните и уютни дрехи в гардероба на всяка жена

Наистина, нощницата е една от най-комфортните и интимни части в дамския гардероб.

Нощници за бременни – едни от най-домашните и уютни дрехи в гардероба на всяка жена

В първите години на възникването им нощниците се шиели с прости кройки, но от скъпи материи. Били предназначени само за знатни хора, защото стрували скъпо. Едва в края на 19 век нощницата получава масово разпространение и сега не липсва в нито един женски гардероб. Днес те се предлагат вече в изключително широк диапазон, в зависимост от дължината им, наличието или липсата на ръкави, използваните материали, предназначението им, според сезона и т.н.



Нощниците са с различна дължина – дълги, къси или средни. Могат да са вталени, със свободна кройка, разкроени.  Предлагат се с ръкави или без ръкави, с тънки или широки презрамки. Шият се от различни материали – топли, плътни, прозрачни или леки. Но на нощниците и всичко за тях ще отделим специално внимание в други наши статии. 

Сега ще говорим за нощниците за бременни жени.

В периода на бременност , добрият сън и почивката са особено важни за жената. За да се чувстват комфортно у дома по време на сън, бъдещите майки трябва да се  замислят за закупуването на нощници за бременни. Те ще бъдат така необходими, особено последните месеци, когато тялото бързо наедрява. 

Как да се избират нощниците за бременни жени? Това е един от най-често задаваните въпроси от бъдещите майки. При покупката трябва да се отчитат използвания материал, модела, топлинния режим, наличие на приспособления за кърмене на новороденото. 

Какви биват моделите нощници за бременни? Могат да бъдат както вталени, очертаващи силуета, така и достатъчно свободни, осигуряващи свобода и пространство при движение. Най-разпространената дължина е до коляното. На гърдите нощницата може да бъде с поддържаща конструкция за придържане на нарастващите гърди и за кърмене след раждането. Допълнителният връх, който обикновено е скрит, може да е с презрамки и без ръкави.

Какви са преимуществата на нощниците за бременни? Те имат удобна кройка, която не притиска гърдите и растящия корем. Притежават еластични детайли, предупреждаващи за послеродовите разтягания по тялото. Освен това се използват удобни, секретни и невидими приспособления за хранене на новороденото.

Как бременната жена да избере размера на своята нощница? Най-добре е да знае размерите си в момента и да отпусне малко за бъдещите месеци, за периода до раждането. 

Трябва да отбележим, че нощниците за бременни също си имат своя мода. Също си имат хитови модели. Те се използват не само за сън, но и за времето у дома. С тях може да се създаде романтичен, даже еротичен домашен образ, да се създаде хубаво настроение, да се преобрази външния вид.

При бременната жена всичко – от бельото, до връхните дрехи трябва да е качествено и комфортно. Нощницата за бременни е от детайлите, на които трябва да се обърне внимание, за да се осигури комфорт на растящия корем при растящите килограми. Бъдещите майки могат да си осигурят удобство с класически модел или вариант , който отразява техния стил. За бъдещите майки производителите са отделили специално внимание в отделна линия на нощниците за бременни жени, чиито кройки кардинално се различават от традиционните модели.