Идеи за развитието на Добрич генерира гражданският форум „Добрич в бъдеще време 6.0“

Инициативата е на добричкото сдружение „Граждани +“ и от 2017 г. се провежда с подкрепата и участието на Община гр. Добрич

Идеи за развитието на Добрич генерира гражданският форум „Добрич в бъдеще време 6.0“

На  6 септември 2021 г. от 17.00 часа в Градски парк „Св. Георги“, гр. Добрич ще се проведе поредното издание на граждански Форум: „Добрич в бъдеще време 6.0“. Основна цел на форума е подпомагане на сътрудничеството на проактивната гражданска общност от добричлии, живеещи в Добрич и всички хора, свързани с Добрич, но живеещи навсякъде по света. Форумът свързва тази гражданска енергия и местната власт в дефинирането на проблемите и намирането на общи решения за града.



В тазгодишното издание ще си кореспондират два фокуса - активността на младите и ангажирането на обществото с развитието на града.

Темите на презентациите са:

1. Младежки конкурс „Заживей с Добрич!“ - твоята идея, която променя града ни и го представя на света.

2. Младежки пространства - проактивни младежки структури и сътрудничеща Община. Пример от Варна.

3. Каква е ползата от работата ни заедно? - Примери и поуки от ангажирането на обществото с развитието на градовете ни.


Успоредно с форума, за втора поредна година ще се състои и панаир на неправителствените организации в Добрич.

Арх. Любо Георгиев ще бъде един от гостите и лекторите на форума "Добрич в бъдеще време 6.0". Той е израснал в София, но има опит в работата с градската среда в различни части на света. Ръководител е на екипа на Софияплан – стратезите на Столична община, отговорни за дългосрочното всеобхватно планиране на София и автори на Визия за София.

Входът за събитието е свободен.