ХХІV Международен младежки музикален конкурс „Надежди, таланти, майстори” започва на 6 септември в Добрич

ХХІV Международен младежки музикален конкурс „Надежди, таланти, майстори” започва на 6 септември в Добрич
Журито е под председателството на проф. Виктор Чучков.

ХХІV Международен младежки музикален конкурс „Надежди , таланти, майстори” ще се проведе в Добрич в дните от 6 до 10 септември в Огледална зала „Нели Божкова“.


Конкурсът „Надежди, таланти, майстори“ се превърна в една от емблемите на културния живот в Добрич, като членове на международното жури са участвали именити музиканти и преподаватели. Конкурсът се провежда под патронажа на кмета на Добрич Йордан Йорданов.


Журито е под председателството на проф. Виктор Чучков. Членове на журито за 2021 г. са още: проф. Гинка Гичкова - цигулка; проф. Огнян Константинов - виола; доц. Марина Капитанова - пиано;  д-р Милена Манева-Вълчева - класическа китара. 


Тазгодишното издание ще се състои при „закрити врата“, т.е в залата се допускат само участник с 1 придружител (педагог и/или родител), същото важи и за фоайе регистрация. Препоръчително е носенето на маски от всички.  Поради спазване на противоепидемичните мерки не се предвижда церемония по откриване на конкурса, както и такава по награждаване и закриване.


Кратка информация за членовете на международното жури:


Председател и членове:


Проф. Виктор Чучков е световноизвестен български пианист и композитор, професор по „Камерна музика” в Държавна музикална академия „П. Владигеров” и в НАТФИЗ „Проф. Кр. Сарафов”. Води майсторски класове по пиано, камерна музика и композиция в Холандия, Бразилия, Малайзия, Македония, Италия и Гърция, концертира в България и чужбина и участва в жури на международни конкурси и фестивали.


Проф. Огнян Константинов - виола. Преподавател в НМА „Проф. Панчо Владигеров”, доктор по музикознание. Член на камерен ансамбъл “Софийски Солисти”, бил е член и на известния квартет „Димов“. Солист и камерен изпълнител с многобройни участия у нас и в чужбина.


Проф. Гинка Гичкова – цигулка. Преподавател в НМА „Проф. П. Владигеров“ София и в Северно-гръцката консерватория в Солун. Печели многобройни награди и отличия на международни конкурси в Полша, Канада, Швейцария и др. Гостува като солист на всички оркестри в България и на големи филхармонии в чужбина. Член на жури по цигулка и камерна музика в престижни конкурси.


Доц . Марина Капитанова - пиано. Ученичка на Мила Михайлова и дългогодишен корепетитор и преподавател по клавирен съпровод в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“.Член на жури на престижни музикални конкурси и фестивали.


 


 


Д-р Милена Манева-Вълчева е родена в гр. Добрич. Дипломира в АМТИИ гр. Пловдив, специалност “Музикална педагогика”, а през 2010 г. защитава докторска дисертация в НБУ  София. От 1991 г. до момента е преподавател по китара в НУМТИ „Д. Петков” гр. Пловдив. Активно концертира в България и в чужбина. Работи и в различни ансамбли и формации . Води семинари и майсторски класове у нас и в чужбина.


 


УЧАСТНИЦИ за 2021 г. по възрастови групи и категории:


Солисти инструменталисти І А възрастова група : от  6 до 10 години - 13 бр.


Солисти инструменталисти І Б възрастова група: от 11 до 13 години - 12 бр.


Солисти инструменталисти ІІ възрастова група: от 14 до 17 години - 20 бр.


Солисти инструменталисти ІІІ възрастова група: от 18 до 25 години - 1 бр.


Клавирно дуо за 1 пиано / 4 ръце/: ІІ група от 15  до 19 години - 1 бр.


Камерна музика:


Сонатно дуо  І група: до 19 години - 1 бр.


Сонатно дуо ІІ група: от 20 до 25 години - 1 бр.


Китарен секстет  І група: до 19 години - 1 бр.


Общ брой участници - 58


Програмата по дни:


6 септември / понеделник/  СОЛИСТИ ИНСТРУМЕНТАЛИСТИ - ІА и ІБ ВЪЗРАСТОВИ ГРУПИ


8.00 до 12.40 - АКУСТИЧНИ РЕПЕТИЦИИ


13.00 - НАЧАЛО НА КОНКУРСНАТА ПРОГРАМА 


7 септември / вторник/СОЛИСТИ ИНСТРУМЕНТАЛИСТИ - ІІ ВЪЗРАСТОВА ГРУПА


8.00 до 13.10  - АКУСТИЧНИ РЕПЕТИЦИИ


13.30 - НАЧАЛО НА КОНКУРСНАТА ПРОГРАМА


8 септември / сряда / СОЛИСТИ ИНСТРУМЕНТАЛИСТИ - ІІІ ВЪЗРАСТОВА ГРУПА, І и ІІ ТУР,КАМЕРНА МУЗИКА, КЛАВИРНО ДУО, СОНАТНО ДУО


8.00 до 13.00 - АКУСТИЧНИ РЕПЕТИЦИИ


13.00 - НАЧАЛО НА КОНКУРСНАТА ПРОГРАМА


9 септември / четвъртък /ОРГАНИЗАЦИОНЕН ДЕН 


 


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+