Шесто издание на "Добрич в бъдеще време" ще се проведе в Градския парк „Св. Георги“

Шестото издание на гражданския форум "Добрич в бъдеще време 6.0" ще се проведе на​ 6 септември 2021 г. в Градски парк „Св. Георги“.​

Шесто издание на "Добрич в бъдеще време" ще се проведе в Градския парк „Св. Георги“

Форумът е инициатива на добричкото сдружение „Граждани +“ и от 2017 г. се провежда с подкрепата и участието на Община град Добрич.


Основна цел на събитието е подпомагане на сътрудничеството на гражданската общност в града и всички хора, свързани с Добрич, но живеещи на други места по света. Форумът свързва тази гражданска енергия и местната власт в дефинирането на проблемите и намирането на общи решения.

В тазгодишното издание ще си кореспондират два фокуса - активността на младите и ангажирането на обществото с развитието на града. Темите на презентациите са:

1.​ ​ ​ ​ ​Младежки конкурс „Заживей с Добрич!“ - твоята идея, която променя града и го представя на света.

2.​ ​ ​ ​ ​Младежки пространства - проактивни младежки структури и сътрудничеща Община. Пример от Варна.

3.​ ​ ​ ​ ​Каква е ползата от работата ни заедно? - примери и поуки от ангажирането на обществото с развитието на градовете.

Лектори ще бъдат архитектите Явор Панев, Любо Георгиев и Боян Коларов, както и Пламен Пеев от УС на „Граждани +”.

Гражданският форум за работещи идеи „Добрич в бъдеще време“ ще се състои на 6 септември - с Панаир на неправителствени организации от 15.00 до 17.00 ч. и лекции и дискусии от 17.00 до 20.00 часа. Входът е свободен.