Пет хибрида ечемик представя фирма Syngenta на изложението „Селското стопанство и всичко за него” в Добрич

Фирма Syngenta също е един от новите участници в тазгодишното изложение на Добрички панаир „Селското стопанство и всичко за него”, което е разположено на открития спортен комплекс „Простор” в Добрич.

Пет хибрида ечемик представя фирма Syngenta на изложението „Селското стопанство и всичко за него” в Добрич

Представители на фирмата Красимир Коев и Александър Александров, споделиха, че изложението е много добре организирано. Първият ден е преминал при сравнително добър интерес, въпреки че посещаемостта е доста ниска. 


Фирма Syngenta предлага продукти за есенната кампания на земеделците като семена, препарати и обеззаразители за пшеница и ечемик, както и семена рапица, ечемик и пшеница. 

„Фирма Syngenta е една от най-големите в глобален мащаб, която работи в насока подобряване на сортовете, като се работи в посока смесване на генетични линии и сортове за по-добра устойчивост на лошите климатични условия в последните години, като същевременно се набляга на качеството и добивите” – сподели Красимир Коев. 

Той допълни, че тази година предлагат  на фермерите 5 хибрида ечемик . 

„Ние сме единствената фирма, която предлага хибриден ечемик на пазара. Имаме 5 хибрида ечемик, които предоставяме на фермерите – Зуу, Дакота, Тектуу, Дооблин и Жалон. Самата структура на растенията и това, че е хибрид с подобрени свойства, като по-голямата коренова система, по-голяма устойчивост на суша, по-добро усвояване на азот и вода, води до това, че те имат върхови добиви, недостижими до сега предлаганите сортове на пазара” – посочи той.

По думите на Коев Syngenta е един от основните лидери при пшеницата в света, защото подборът на сортовете и селекцията, която се прави за тях е много взискателна и голяма. 

„По този начин се достига отново висок добив в съчетание на добро качество, което е много атрактивно за фермерите” – каза в заключение той.