Предимствата на Ноу Тил технологията и как да възстановим плодородието на почвата ще бъдат обсъдени на семинар в Добрич

Седем специалисти и учени по биологично земеделие ще представят в Добрич утре предимствата на технологията Ноу Тил и как да възстановим плодородието на почвата. Обучителният семинар ще се състои от 10:30 часа в Зала „Добротица”.

Предимствата на Ноу Тил технологията и как да възстановим плодородието на почвата ще бъдат обсъдени на семинар в Добрич

Засушаването през последните години налага да се обърне сериозно внимание на почвите  и на това да се запази влагата в тях. Когато обаче възстановим почвите, ще имаме много добри резултати дори и в лоши години, дори и в неплодородни райони. Именно това възстановяване е в центъра на обучителния семинар.  Добричките земеделски производители ще имат възможността да чуят съветите на шестима специалисти и учени в тази област.  Събитието е част от традиционния панаир Селското стопанство и всичко за него, който се провежда в Добрич. Входът е напълно свободен за абсолютно всички, на които ще им е интересно и полезно. 


Ето и кратка информация за лекторите:  

Кийт Бърнс от САЩ е основателя на най-голямата фирма за Покривни култури в света. Той ще разкаже за ползата от Покривните култури и защо е важно да се сеят миксове.

Михаил Драганчук е бил вероятно във всички стопанства в Украйна, в които се прилага Ноу Тил, и ще сподели натрупаният огромен опит и знания. Организатор и на Украинския семинар за Ноу Тил - NTLAB.

Борислав Петков ще даде много полезни съвети и ще разкаже какво всъщност е Ноу Тил.

Ивелин Желязков - Имуномодулацията като начин за повишаване на устойчивостта на растенията към патогени и фитофаги. Той постигна пшеница толкова силна и здрава, че е нямала нужда от фунгициди и инсектициди. 

Поликсена Маринова от НИК ще разкаже: "Какво е Почвено здраве, здрава ли е почвата - характеристики и анализи.

Борис Коев ще разкаже за Покривните култури и за своя опит с тях.

Асен Пеев ще сподели за полезните микроорганизми в Почвата, за Хумино и Фулво киселините и др.

Очаква се и още един гост, когото организаторите запазват в тайна. 

Събитието ще се състои на 26 август, от 10:30 часа в Зала „Добротица”.