Доброволци осигуриха вода на нуждаещите се жители на с.Стожер

Доброволци осигуриха вода за питейни и битови нужди за жителите на с. Стожер, които нямат възможност да отидат до чешмите в съседните села и да си закупят бутилирана вода.

Доброволци осигуриха вода на нуждаещите се жители на с.Стожер

Припомняме, че в селото беше обявено частично бедствено положение заради системното безводие и липсата на налягане.



Именно това подтикнало доброволците да помогнат. Голяма част от жителите на населеното място няма как да си набавят вода, а в летните горещини без вода не се живее леко.


"Трудно е къпането, миенето на чинии и прането. Хората споделиха, че трябва да наливат вода в пералнята, за да успеят да изперат. Други пък не могат дори да се изкъпят. Има и семейства с малки деца, където е немислимо да се пренебрегва хигиената. Радваме се, че макар и с малко, успяхме да помогнем на хората" - споделиха доброволците. Сред тях беше и Таня Димитрова, която днес навършва 18 години. Тя сподели, че това е най-хубавият й рожден ден до сега, защото няма по-голяма радост от това да помагаш.


Доброволците дариха близо 60 туби с вода за битови нужди, които бяха напълнили от чешмата в с. Победа. Димитър Василев закупи още 17 стека с минерална вода и още толкова 11-литрови бутилки за хората в нужда. Част от дарението беше предадено директно на хората, а останалите бутилки са оставени в кметството и църквата. Там хората могат да се сдобият с вода за битови и питейни нужди.