Общинските съветници от Демократична България в Балчик с декларация във връзка с промяна на улична регулация край морето до Двореца

Общинските съветници от групата на Демократична България в Балчик излязоха с декларация във връзка с решение на ОбС за изменение на подробен устройствен план - план за регулация и застрояване и промяна на действаща улична регулация за урегулиран поземлен имот по плана на курортна зона Двореца в Балчик.

Общинските съветници от Демократична България в Балчик с декларация във връзка с промяна на улична регулация край морето до Двореца

Искането на добричкото дружество „Бряг“ засяга района на Тихия кът, част от т.нар. прашен паркинг – улица на крайбрежната алея. Собственикът на поземления имот от 8,5 декара настоява за изчистване на несъответствията между кадастралната карта и регулационния план.На две заседания миналата година Общинският съвет не прие промяна на уличната регулация. Мястото се използва активно за безплатно паркиране и за достъп до морската алея в курортната зона Двореца. 



В декларацията си общинските съветници от Демократична България в община Балчик заявяват, че това е един "царския" подарък от общински съвет Балчик за "Бряг" ООД и конкретно „харизването” на т.нар "Прашен паркинг".  Те се обявяват против приетото решение, защото по думите им по този начин се узаконява една нищожна и невалидна сделка от 2007 година, за продажба на улица на фирма, която лишава гражданите от място за паркиране и директен достъп по „Дамбата”. 

„Приетото от Общинския съвет в Балчик решение, с мнозинство от 17 общински съветници, обслужва единствено интереса на инвеститора и цели промяна на предназначението на общинската публична собственост/улица и паркинг по недопустим начин. Това освен незаконосъобразно е и в абсолютен разрез с обществения интерес и нужда” – е посочено още в декларацията. 

Съветниците от Демократична България са категорични, че ще продължат да се противопоставят и ще използват всички възможности, предвидени в българското законодателство за отмяна на решението.