Д-р Георги Желязков: Добричката болница разполага с всичко необходимо в борбата с Ковид-19

Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич е много по-подготвена от предходната година в борбата с Ковид – 19. Лечебното заведение разполага с необходимите медикаменти и предпазни средства. Това каза пред Добрич онлайн директора на болницата д-р Георги Желязков.

Д-р Георги Желязков: Добричката болница разполага с всичко необходимо в борбата с Ковид-19

Към момента в лечебното заведение са настанени 7 пациенти с Ковид-19, двама от тях са в интензивното отделение. „Постепенно започват да се появяват и да се настаняват пациенти с Ковид-19 в болницата” – заяви д-р Желязков. 



Той допълни, че към момента не може да се каже, дали болницата е напълно подготвена за следващата вълна на заразата, но определено е по-подготвена от миналата година. 

„Колегите една година се борят с този вирус и водят тази война. Официално знаят какви са подходите и протоколите за разлика от това, което беше преди една година. Те обаче имат нужда да си починат, защото са изключително уморени от неуморната борба в последната година, надявам се да не настъпи веднага новата вълна, за да може адекватно да се справят и отново да излязат на предна линия” – каза още директорът на МБАЛ – Добрич.

Към момента болницата разполага с всичко необходимо в борбата срещу Ковид -19. „Имаме достатъчно медикаменти, предпазни облекла. Подсигурени сме с всичко, но се надявам да не се налага да се използва” – каза в заключение д-р Желязков.