Двудневен фестивал „Хлябът, който ни свързва“ ще се проведе в Добрич

За първа година на 25 и 26 септември в Добрич в нов формат ще се проведе двудневен фестивал „Хлябът, който ни свързва“, организиран от Община град Добрич.

Двудневен фестивал „Хлябът, който ни свързва“ ще се проведе в Добрич

В центъра на събитието ще бъде хлябът, който се ражда в Златна Добруджа и представлява културен символ, разпознаваем от всеки човек и неотменно присъстващ в цялата история на човешката цивилизация.


Събитието ще събере хиляди любители на българските традиции и обичаи, ще бъдат представени жанрово разнообразни продукции – на специално построена открита сцена любителите на народното творчество ще се насладят на майсторите на автентичния и обработен фолклор в оригинална симбиоза със съвременна музика. Гражданите и гостите на Добрич ще могат да се срещнат с уникалните произведения на българските занаяти и художествени предмети, а почитателите на храната ще опитват традиционни и съвременни ястия. Община Добрич има амбицията Фестивала да спечели национално и международно признание.

Община град Добрич ще предостави на желаещите да участват във фестивала шатри и оборудване, което включва хладилни витрини, скари, фурни, фритюрници, маси и други, необходими за приготвяне и съхранение на храните.

Шатрите са с размер от 9 кв.м., като съгласно Наредбата за определяне и администриране на такси и цени на услуги се заплаща такса в размер на 1.00 лев на квадратен метър на ден. При заявено желание за ползване на оборудване се заплаща допълнителна такса, а при необходимост и допълнителна площ пред самата шатра.

Нашето желание е да представим пред жителите и гостите на град Добрич уменията на местните хлебари, сладкари и мелничари, качеството на местните млечни и месни продукти, пчелен мед и тестени изделия. Да възкресим позабравени стари добруджански рецепти и си припомним вкуса на храната от миналото.

Община град Добрич се обръща с молба към желаещите да уведомят за своето желание да участват във Фестивала в срок до 15 август година.