Четирима пострадаха след катастрофа на пътя от Каварна за Балчик

Четирима, сред които 17-годишно момиче и двама румънци, да пострадали при катастрофа на изхода на град Каварна в посока Балчик, съобщават от пресцентъра на МВР – Добрич.

Четирима пострадаха след катастрофа на пътя от Каварна за Балчик

Пътният инцидент се случил на 28 юли, в 12,50 часа. Свидетел на катастрофата сигнализирал на телефон 112. На място органите на реда са установили, че лек автомобил Форд, управляван от 64-годишен водач от с. Българево, при движението си от гр. Каварна за гр. Балчик, достига кръстовището с гл. път I-9, не спира на знак Стоп и навлиза в главния път, като с предната си част удря движещият се по пътя с придимство румънски лек автомобил Фолксваген, управляван от 55-годишен румънски гражданин. Вследствие на удара румънският автомобил навлиза в лявата лента, където се удря челно в лек автомобил БМВ, с полска регистрация, управляван от 22-годишен жител на гр. Каварна. 



Пострадали от настъпилото ПТП са пътуващите в лекия автомобил Фолксваген румънски гражданки - на 31 г. и 58 г., без опасност за живота и пътуващите в лекия автомобил БМВ – момиче на  17 години момиче и 40-годишна жена от гр. Каварна, без опасност за живота. 

Водачите на трите автомобила са изпробвани за употреба на алкохол с техническо средство, като уреда отчита отрицателни резултати. Образувано е досъдебно производство.