Започнаха строително-монтажните дейности по изграждането на траурен дом в Генерал Тошево

В гробищния парк на град Генерал Тошево вече вървят строително-монтажните дейности по изграждането на новия траурен дом. Обектът ще бъде реализиран по Проект „Красива България“, като общата му стойност е 267 634 лв., от които 117 759 лв. са директно финансиране от Министерството на труда и социалната политика, а 149 875 лв. е съфинансирането от страна на Община Генерал Тошево.

Започнаха строително-монтажните дейности по изграждането на траурен дом в Генерал Тошево

Ремонтните дейностите започнаха със събарянето на досега съществуващата сграда и с изграждането на нов траурен дом в гробищния парк. Новата постройка е тухлена и е стигнала почти до тавана и покрива, като вече се обособяват отделните помещения вътре в нея. Те ще бъдат следните: зала за поклонения, хладилна камера, помощни помещения и санитарни възли.



Ще бъде продължена оградата на гробищния парк, а за по-лесен достъп до сградата на трудноподвижни граждани, ще бъде изградена и външна рампа. Ще бъде обособено и специално място за паркиране на катафалката.

С реализирането на поредния обект по Проект „Красива България“ ще се обнови и подобри обществената среда и социалната инфраструктура в община Генерал Тошево.