Изложба на Люба Томова „Асоциално за социалното“ представят в Художествената галерия на Добрич

Изложба на плакати от Люба Томова „Асоциално за социалното“ ще бъде открита с вернисаж на 22 юли в Художествената галерия в Добрич.

Изложба на Люба Томова „Асоциално за социалното“ представят в Художествената галерия на Добрич

Плакатите от настоящата експозиция са силно социално ангажирани. Правени са за театрални пиеси, оперни представления, социални събития и проекти и показват погледа на художничката върху общовалидни теми, особено актуални днес. Посетителите могат да видят плакати на шекспировите „Отело“, „Макбет“, „Укротяване на опърничавата“, „Дон Кихот“ на Сервантес, оперите „Риголето“ на Верди и „Кармен“ на Бизе, както и постери, посветени на трафика на хора, домашното насилие, глада, образованието, търсенето на собствената идентичност.



Люба Томова е родена в София през 1975 г. Завършила e Националната художествена академия, специалност „Плакат". Работи в областта на плаката и приложната графика, съосновател на студио за графичен дизайн Poster House.

Участва в множество форуми за плакат, между които: АНТИ-НОВА 100 – плакатна изложба на тема Коронавирус – Китай; „От окопите“; „Един ден по-малко, още един дизайн – Барселона; Международно биенале на театралния плакат – Полша; VIDAC – Република Корея; Международно биенале на графичния дизайн „Golden Bee“ – Москва; Международно триенале на сценичния плакат – София; Международно биенале на плаката в Мексико и др.

Носител е на редица награди за графичен дизайн, по-значими от които са: Първа награда от анонимен национален конкурс за плакат „За един устойчив свят“; Специална награда за плакат на V Международно триенале на сценичния плакат; Първа награда за плакат от XVIII Международно биенале на хумора и сатирата в изкуствата и др.

Член е на New Vision International Group, секция „Графичен дизайн“ към СБХ и Камара на дизайнерите в България.

Изложбата ще бъде открита на 22 юли с вернисаж от 16:00 до 18:00 часа в Художествената галерия на Добрич.