Волейболистите на Добруджа пак бият и остават начело

Четвърта поредна победа във Висшата лига по волейбол постигна мъжкият състав на "Добруджа 07".

Волейболистите на Добруджа пак бият и остават начело

При гостуването си на "Родопа" Смолян добричките волейболисти не оставиха никакви шансове на своите съперници и само за 1 час и 5 минути те се наложиха с 3:0 гейма (10:25; 18:25; 19:25).

 

Още със започването на срещата състезателите на "Добруджа 07" наложиха своето темпо на игра и за неудоволствие на зрителите от родопския град приключиха първата част само за 15 минути. В следващите две части играещият треньор Петър Пенев постепенно пусна в игра всички състезатели от групата на добричкия отбор, но това по никакъв начин не повлия върху цялостното протичане на мача.

 

Волейболистите на "Добруджа 07" рано натрупваха сериозен аванс в резултата и за домакините оставаше единствено да разберат до колко почетни точки в гейма ще успеят да стигнат. Всички състезатели на добричкия отбор играеха с огромно желание и настроение, демонстрирайки пред зрителите от Смолян много от елементите на съвременния волейбол, за което получиха след края на срещата и техните аплодисменти въпреки загубата на местните им любимци.

 

С тази си победа волейболистите на "Добруджа 07" се утвърдиха като едноличен лидер във Висша лига и са единственият отбор без загубена среща.

 

Следващият мач на добричлии е на 26 ноември (събота), когато посрещат като домакини в зала "Добротица" от 16:00 часа отбора на "Дунав" Русе.