Стартира предоставянето на услугата „Допълнителна подготовка за равен старт в училище“ в Генерал Тошево

Стартира предоставянето на услугата „Допълнителна подготовка за равен старт в училище“ за деца на възраст от 6 и 7 години в Генерал Тошево по проект „Заедно можем да продължим”, финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансиран от Европейският съюз чрез Европейски социален фонд.

Стартира предоставянето на услугата „Допълнителна подготовка за равен старт в училище“ в Генерал Тошево

Капацитетът на летните групи сформирани в двете детски градини в града – детска градина „Пролет“ и детска градина „Първи юни“ е 30 деца.



В първият ден децата бяха тържествено посрещнати от квалифицираните педагози – г-жа Стоянка Стоянова и г-жа Пенка Иванова и назначените по проекта медиатори. След това малките възпитаници поднесоха цветя на паметниците на генерал Стефан Тошев и Васил Левски. А за да се запознаят по подробно с историята на града, бъдещите първолаци посетиха Исторически музей гр. Ген. Тошево, където директорът Цветелина Христова ги посрещна и показа културно-историческото наследство на община Генерал Тошево.  

През целият месец на малките възпитаници в детската градина им предстои да се забавляват, да обогатяват своите познания по български език, математика, околен свят, да посетят забележителностите в нашата община и извън нея.