Славейковци почетоха паметта на загиналите на пътя

С няколко прояви днес учениците от СОУ „П. Р. Славейков” в Добрич отбелязаха Световния ден за възпоменания на жертвите на пътно-транспортни произшествия. Той се отбелязва на 20 ноември.

Славейковци почетоха паметта на загиналите на пътя

Изложба, посветена на безопаснотта на пътя, е подредена на първия етаж на СОУ „П. Р. Славейков”. Картините се дело на ученици от средния курс.

 

Учениците от 5 до 12 клас днес изгледаха филми, посветени на предпазването от пътни инциденти.

 

По идея на учениците от 11 и 12 клас на оградата на училището – на кръстовището на улиците „Любен Каравелов” и „Кирил и Методий” бе поставена възпоменателна табела в памет на жертвите на пътя.

 

На кръстовището на улиците „Любен Каравелов” и „Кирил и Методий” – близо до Била, учениците положиха цветя и запазиха минута мълчание в памет на жертвите на пътя. На това място на 30 март тази година загина 17-годишен моторист. Близо до това кръстовище наскоро е било блъснато и дете, учещо в СОУ „П. Р. Славейков”, което е получило наранявания.
 
Картини, посветени на безопасността на пътя, са изложени в училищетоКартини, посветени на безопасността на пътя, са изложени в училището 
 
slaveikov_600_01 

 

С поднасяне на цветя и минута мълчание учениците от 11 и 12 клас почетоха паметта на жертвите на катастрофиС поднасяне на цветя и минута мълчание учениците от 11 и 12 клас почетоха паметта на жертвите на катастрофи 

 

souslaveikov_600