Димитрина Германова от Студио „Сарандев“ в премиерния спектакъл на мюзикъла „Коса“ на Държавна опера Варна

Димитрина Германова от Студиото за поп-рок певци „Сарандев“ при Младежкия център – Добрич направи своя дебют на голямата професионална сцена като участник в мюзикъла „Коса“ на Държавната опера във Варна.

Димитрина Германова от Студио „Сарандев“ в премиерния спектакъл на мюзикъла „Коса“ на Държавна опера Варна

Премиерата на спектакъла се състоя снощи от 21 ч. в летния театър на морската ни столица. Талантливата 17 годишна добричлийка Диди Германова стана част от професионалния екип, реализирал мюзикъла, след като се яви на кастинг, преминал в два етапа. Димитрина е най-младият член в трупата. Тя е особено щастлива, че има възможност да си партнира с известната поп певица Нора Караиванова, със звездния актьор Мариан Бачев и с още много певци и танцьори от Държавна опера Варна. Мюзикълът „Коса“ е на композитора Галт Макдермот.


Спектакълът на Държавна опера Варна е с режисьор Борис Панкин и диригент Страцимир Павлов. Добричката млада поп изпълнителка Диди Германова се превъплъти в ролята на Лейла. Димитрина успя да достигне до голямата сцена и да реализира мечтата си като извървя дълъг път на подготовка и усилена работа за развитие на многостранните си заложби. Освен с пеене, Диди се занимава още и с танци. Тя е бивш дългогодишен възпитаник на Спортен клуб „Алексия“ с ръководител Севдалина Мавродиева, настоящ член на Танцов театър „Дея“ и на Клуб „Театър“ при Младежки център – Добрич с ръководител Лана Анцаридзе.

Димитрина продължава да ходи и на уроци по пиано при музикалния педагог Йорданка Ковачева. Успехите на Димитрина Германова са вдъхновяващ пример за нейните връстници и доказателство, че с талант и много труд може да се постигне всичко.