Силен интерес към програмата „Еко лято“ на Младежки център-Добрич

Традиционната инициатива и тази година предлага различни забавления на открито

Силен интерес към програмата „Еко лято“ на Младежки център-Добрич

Програмата „Еко лято“ на Младежки център -Добрич се провежда от много години и е добре позната. Има голям интерес към нея. Участниците са ясно разпознаваеми -  с жълти тениски и шапки с логото на центъра.



„Имаме 4 групи с по 15 участници, заниманията се провеждат на открито за деца над 9 години. Записването тази година проведохме онлайн и местата вече са запазени. Дори има и записани резерви, ако се освободи място в някой от дните, да могат да дойдат други деца на освободените места. Заниманията ни са от 9,00 до 13,00ч. всеки работен ден“, обясни Силвия Венелинова, организатор младежки дейности в центъра.

Програмата протича в няколко направления - учене чрез преживяване, любопитно, арт зона, еко фен и спорт. В тези направления има неформални обучения и различни активности в отделните дни. Всичко е по предварителна програма,достъпна за родителите на децата.

„За разлика от предни години заради здравните изисквания сега, групите имат самостоятелна програма. Идеята е да не се събират много деца на едно място. Така на ротационен принцип групите минават през всички организирани дейности, но без да се засичат.

Навсякъде ходим пеш. Сега предстои да посетим Чудната градина, за да видят децата как младежи със специални потребности отглеждат чиста продукция плодове и зеленчуци, да научат как градината си сътрудничи със Зоопарка. Преди това ще имаме среща със специалист от РЗИ, като темата ще бъде за здравословното хранене“, допълни г-жа Венелинова.

Ориентиране, народни танци и различни теми, посещения на културни институции, градския парк и още и още изненади са подготвили педагозите и специалистите от Младежкия център за децата в програмата. И всичко това - абсолютно безплатно.