3 години и половина ще лежи в затвора мъж, разпространявал наркотици в Балчик

Наказание лишаване от свобода за срок от 3 години и 6 месеца при първоначален строг режим ще търпи мъж от Балчик, след като Окръжният съд в Добрич одобри споразумението, постигнатото между обвиняемия, неговия защитник и прокуратурата.

3 години и половина ще лежи в затвора мъж, разпространявал наркотици в Балчик

Мъжът трябва да прати и глоба в размер на 15 000 лева, както и направените разноски по делото в размер на 1499.81 лева.



Съгласно споразумението страните приемат за безспорно установено, че в периода от 30 юни до 12 ноември 2020г., в Балчик, в условията на продължавано престъпление и опасен рецидив, без надлежно разрешително, обвиняемият Е.Я. е разпространил марихуана и метамфетамин на пет лица от същия град. Разпространени били общо 0.3 грама метамфетамин и 0.39 грама марихуана. Мъжът признава още, че на 12 ноември 2020г. е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества - едно полиетиленово пликче с метамфетамин и три пликчета с марихуана.

Е.Я. има четири предходни осъждания, като последната му присъда е била за идентично престъпление. Деянията, за които мъжът е наказан сега, били извършени в изпитателния срок на условното му предсрочно освобождаване от затвора.

Одобреното от съда споразумение е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда