Официално откриха обновената сграда на пожарната в Генерал Тошево

Официално беше открита днес реновираната сграда на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението”, както новопостроените гаражни клетки в град Генерал Тошево.

Официално откриха обновената сграда на пожарната в Генерал Тошево



24 са служителите, които работят в пожарната в добруджанския град. По думите на кмета Валентин Димитров основен ремонт на сградата не е правен от повече от 40 години.  Сградата е енергийно обновена по програма „Региони в растеж”, инвестицията е на стойност 112 000 лева. 


Изградени са и две нови гаражни клетки за пожарните автомобили. На тяхното място е имало други, както и кула, но те са били съборени, за да се изградят нови, по-модерни.


На официалното откриване  присъстваха кметът на община Генерал Тошево Валентин Димитров, областният управител на област Добрич Васил Карапанчев, гл. комисар Николай  Николов – директор на Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението, комисар Дарин Димитров – директор на Регионалната дирекция в Добрич, началникът и служителите на пожарната в Генерал Тошево, екипът на проекта, граждани. 


„Със сигурност сме подобрили условията  и визуално изглеждат по-добре двете сгради.  Работим в насока колегите от службата да работят нормално, да не се притесняват по време на дежурствата, да се чувстват спокойни и гражданите на общината. Почти всички сгради, в които се помещават държавни институции, са енергийно обновени. Това е една от 23-те сгради, които сме обновили през последните 5 години” – заяви кметът на община Генерал Тошево Валентин Димитров. 


По думите на гл. комисар Николай  Николов – директор на Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението, когато се обединят усилията на централната и местната власт, нещата се получават.  „Такъв е и примерът днес. Нашите момчета са корави хора, но те се нуждаят от добри условия на труд, за да можем да разчитаме на тях. Заслужават да получат по-д0бри предпазни средства. Това, което чувам от кмета и областния управител, са думи на благодарност за работата на нашите хора. 24 човека са на щат тук, всички са огнеборци и спасители. Всеки е обучен за цялото ветрило от дейности” – заяви той. 


Отец Тодор Тодоров отслужи водосвет за здравето на служителите. 


Кметът Валентин Димитров, гл. комисар Николай  Николов и комисар Дарин Димитров прерязаха лентата на обновената сграда и пожелаха на служителите здраве и по-малко работа.