ГЕРБ не предвижда промяна на данъците

Не възнамеряваме да променяме данъчния модел, като ще запазим плоския данък от 10%, каза в Балчик водачът на листата на ГЕРБ-СДС за област Добрич Деница Сачева.

ГЕРБ не предвижда промяна на данъците

По думите й прогресивното подоходно облагане, което предлагат други политически формации, ще удари най-много средната класа. 



Пред членовете и симпатизантите на партията тя открои като приоритет приемането на България в Еврозоната и постепенното изравняване на доходите на българите с тези на западноевропейците. „Основните причини българите да заминават в чужбина са търсене на по-качествено образование и по-добре платена работа. Трябва да продължим реформата във висшите ни училища и да предлагаме модерно и конкурентно обучение на младите хора“, посочи тя.

В програмата на партията е заложена промяна в Закона за насърчаване на заетостта, с която ще се създадат повече възможности за предприемачество. Силен акцент е поставен и върху изграждането на индустриални зони и пътна инфраструктура, за да бъдат привлечени инвестиции и да се създадат повече работни места. Според Сачева ще се създадат условия за стартиране на бизнес изцяло по електронен път. Ще бъдат съкратени проверките на необходимите документи и ще бъдат премахнати 50% от регулаторните режими. 


 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!