Димитър Делчев: Каним Гикински в петък от 11:30 пред хотел „Добруджа”

Водачът на листата на коалиция "Изправи се! Мутри вън" Димитър Делчев покани директора на ВиК Добрич Тодор Гикински на обсъждане с гражданите на натрупаните проблеми с водата в област Добрич.

Димитър Делчев: Каним Гикински в петък от 11:30 пред хотел „Добруджа”

Той призова директора да уважи хората в петък, 25 юни, от 11:30 пред хотел ”Добруджа", за да разкаже плановете си за мътната вода в Добрич и безводието в с. Стожер.



Днес се проведе обсъждане на проблемите с водата в Добрич и селата, организирано от коалиция „Изправи се! Мутри вън!”. На срещата присъстваха кандидати за народни представители, ВиК специалисти и граждани.

„Основният проблем на водоснабдяването в областта е липсата на достатъчно квалифицирани кадри. Има закони, има нормативни уредби, но те не се спазват. Във ВиК Добрич има много малко хора, които реално разбират от водоснабдяване и канализация. Няма и достатъчно алтернативни източници и възможности за захранване на града и селата. Многократно съм предлагал да се изгради алтернативен водопровод от язовир Цонево.”, каза бившият директор на ВиК Добрич инж. Петър Калчев. 

Присъстващи граждани споделиха, че от години народните представители, излъчвани от Добрич, не защитават адекватно интересите на областта в София.

„Ние работим като екип. Когато има проблем на местно ниво, той ще стига бързо до властта заради добрата ни екипна работа", обобщи Димитър Делчев. Той допълни, че е необходима  незабавна информация към обществото дали водата в чешмите представлява риск, трябва да има план за алтернативни източници на вода и яснота кога и как ще бъде отстранена аварията. "Утре, в петък в 11:30 ще очакваме г-н Гикински пред хорел "Добруджа"', допълват още от коалицията.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!