ОИЦ – Добрич ще проведе срещи в малки населени места

ОИЦ – Добрич ще проведе срещи в малки населени места
Снимката е илюстративна
Екипът на Областен информационен център – Добрич ще проведе информационни срещи на тема „Европейска подкрепа за селското стопанство“ със земеделските стопани от общините Генерал Тошево и Балчик.

На 24 юни (четвъртък) 2021 г. от 10:30 часа, информационното събитие ще се проведе в залата на кметство с. Красен, община Генерал Тошево.


Втората информационна среща ще бъде на 28 юни (понеделник) от 10:30 часа в заседателната зала на читалището в с. Сенокос, община Балчик.


По време на събитията ще бъдат представени условията за кандидатстване по подмярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства“, която ще подкрепя проекти за модернизиране на стопанства с размер не по-малко от 8000 евро стандартен производствен обем. Кандидатите трябва да са земеделски стопани, регистрирани от най-малко 3 години или признати групи/организации на производители. Размерът на финансовата помощ за един кандидат или проект за колективни инвестиции е до 2 933 700 лв., а за закупуване на земеделска техника е до 488 950 лв.


Експертите от центъра ще запознаят присъстващите и с предстоящите възможности за финансиране по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г.


Участието в събитията е напълно безплатно.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+