Накъде ще поеме младият певец и поет Александър Петров и ще продължи ли да се занимава с изкуство, слушайте по Радио 99

Специалните ни гости днес са двама – Божанка Вуцова –прдседател на читалищното настоятелство на НЧ „Йордан Йовков“ в Добрич и Николай Нейчев – председател на НЧ „Добрич“.

Накъде ще поеме младият певец и поет Александър Петров и ще продължи ли да се занимава с изкуство, слушайте по Радио 99

Над 20 хил. са  нарушенията на движението по пътищата,  регистрирани от началото на годината в област Добрич. Съставените актове надхвърлят 2 600. Това е част от статистиката и обобщената картина в цифри, която представя пътния травматизъм в област Добрич през миналата година. Данните бяха изнесени на заседание на Областната комисия по безопасност на движението  по пътищата в област Добрич. На него бяха дискутирани  проблеми, свързани с безопасността на движение по общинските пътища и състоянието на общинската пътна инфраструктура за предстоящия летен период. Подробностите по темата очаквайте в репортажа ни.


Ще ви отправим покана за концерт заедно с младия певец Александър Петров. Той е познат на добричката публика като талантлив поет и изпълнител. Тази година Александър беше абитуриент от ЕГ „Гео Милев“. Носител е на  множество награди от международни и национални музикални и поетични конкурси.  Отличен е и със стипендията „Йордан Парушев“ за изключителни постижения в учебната и творческа работа, за принос в издигане на името на училището и града. Преди няколко години Александър издаде първата си поетична книга „Следобедна усмивка”.  По случай своето завършване абитуриентът подготвя самостоятелен концерт на 22 юни, в който ще си дадат среща музика, слово и танц.  И може би съвсем неочаквано за мнозина, талантливият младеж е избрал за свой професионален път медицината.  Вече е положил успешно приемните изпити в Медицинския университет във Варна. Как  е направил този свой избор? Кога се е родил интересът му към отговорната и хуманна професия? Ще продължи ли да се занимава с изкуство? Очаквайте интервюто с Александър Петров.

Специалните ни гости днес са двама – Божанка Вуцова –прдседател на читалищното настоятелство на НЧ „Йордан Йовков“ в Добрич и Николай Нейчев – председател на НЧ „Добрич“. С тях ще разговаряме за това как оцеляват културните институти като читалищата във време на криза и за предстоящия съвместен концерт на двете институции, на който те ще представят годишната си продукция.

Тези и още много интересни теми в ефира на Радио 99