Трайното решаване на проблема с водоподаването в с. Стожер е чрез инвестиция в изграждане на 5,5 км нов водопровод

Областният управител Васил Карапанчев проведе работна среща с изпълнителния директор на „Водоснабдяване и канализация Добрич“ АД Тодор Гикински.

Трайното решаване на проблема с водоподаването в с. Стожер е чрез инвестиция в изграждане на 5,5 км нов водопровод

Тема на разговора бяха проблеми с водоподаването в различни населени места в областта, осигуряване на нормално водоподаване, както и състоянието на мрежата и съоръженията и възможности за реновирането им. 


Тодор Гикински представи накратко актуалното състояние, като заяви категорично, че към настоящия момент няма населени места, където да има системно липса на вода. Изпълнителният директор сподели, че при всеки сигнал за авария се реагира и се търсят решения, за да не се допуска продължително време липсата на вода за населението. Обсъдена бе ситуацията с осигуряване на вода в Стожер, където в последния месец се създаде социално напрежение. Гикински увери областния управител и двамата заместник областни управители, участвали в срещата, че са взети мерки, но трайното решаване на проблема е чрез инвестиция в изграждане на 5,5 км нов водопровод. „Провеждали сме разговори с Община Добричка и трябва да се намери възможност за реализиране проекта за този нов водопровод, което ще доведе до трайно решение с водоподаването на Стожер“ – заяви Т. Гикински.

В. Карапанчев заяви, че поема ангажимент и през следващата седмица в обща среща ще се обсъдят варианти, които да бъдат в интерес на хората от Стожер.