Част от пътя за ГКПП Кардам ще бъде напълно рехабилитиран до края на септември

Областният управител Васил Карапанчев и двамата заместник областни управители Галин Господинов и Здравко Здравков, проведоха работна среща с директора на Областното пътно управление в Добрич Георги Стратиев.

Част от пътя за ГКПП Кардам ще бъде напълно рехабилитиран до края на септември

Тема на разговора бяха текущи ремонти на пътната инфраструктура в областта.


Васил Карапанчев постави въпроса с тежкото състояние на част от второкласния път II-29, водещ до ГКПП Кардам. Георги Стратиев увери областния управител, че силно компрометирания участък с дължина 7,7 км ще бъде напълно рехабилитиран до края на септември. „От днес ще се започне с фрезоване, като е предвидено да се изградят нови пътни съоръжения в участъка и да бъде извършено пълно преасфалтиране“ – сподели директорът на ОПУ Добрич.

Стратиев сподели още, че в дейностите е предвидено и косене и окастряне на прорасналата растителност, тъй като това е една от най-натоварените пътни отсечки в областта с преминаване средно дневно на 7500 пътни превозни средства. 

На въпроси от двамата заместник областни управители за други пътни отсечки в областта, Георги Стратиев сподели, че доколкото е запознат е предвиден превантивен ремонт на пътя за с. Житница, но допълни, че след като се запознае с предвидените за годината дейности, ще представи на областния управител и екипа му подробна информация.